Wednesday, December 2, 2009

Switzerland

Semalam tgk Band of Brothers part 10. Time depa geledah EAGLE NEST Hitler kat banjaran ALPS memang teruja sungguh.
Haaaa... baru berangan nak gi swiss, tiba2 terus cancel


Tuesday, December 1, 2009

New Zealand

Memang teringin aku nak gi makan angin kat New Zealand








Monday, November 30, 2009

Zambia, Truly Africa

Jambatan yang merentangi sungai Zambesi, memisahkan Zambia dan Zimbabwe


LUSAKA international Airport


Penempatan di pinggir kota LUSAKA. Memang padat macam kampung setinggan.


Sebatang jalan menuju MALAWI


Perkampungan tradisional di Zambia


Hotel di tebing Sungai Zambesi, Victoria Fall


Menyusuri Sungai Zambesi sambil menikmati hidangan tengahari




Victoria Fall


Sebatang jalan menuju Mansa. Jalan kat sini kebanyakannya lurus-lurus belaka


Perkampungan di pinggir LUSAKA



Pekan kecil di pedalaman Zambia


RM 1 = Zambia Kwacha 1383


Kedai runcit


Sunday, November 29, 2009

Laut merah dari Jeddah

Sebuah Masjid berhampiran pantai laut merah


Sebuah teluk yang mengadap laut merah, Jeddah. Pak Arab suka bersantai kat sini. Main speed boat, jet ski. Ombak kat sini agak kuat. Pantainya berbatu, tak sesuai nak mandi


Depa buat tambak, so dah jadi cam lagoon


Pill Box era WW2

Kem Kepala Batas


Teluk Cempedak


Friday, November 20, 2009

Fiord


Aku memang suka berangan. Kadang2 berangan nak pi melancong ke Europe (scandinavian country), new zealand etc. Apa yang aku suka kat sana. FIORD !!! Huh tgk pemandangan memang mengasyikkan. Tahun 2001 aku pernah ke SWEDEN, tapi company yang hantar, duit pun bawak cukup2 makan je. So, aku memang berniat nak pi sekali lagi. Insyaallah...



Andromeda 91 MRSM Kem Terendak 1988

Kadet Bomba MRSM Kem Terendak 1988